MAGUNKRL MAGUNKNAK PDF

bizonytvny, mint amilyent a parlament eltt lltottunk ki magunkrl. Azt feleltem, hogy nem engedhetjk meg magunknak a gyakorlatozst. okt. De ha mgsem, ht majd gondoskodunk magunkrl. Ne felejtsd el Gondolom, van annyi elnynk, hogy megengedhessk magunknak, igaz?. Transcript. 1 CSORBA. 2 1. 3 4 Aknai Tams CSORBA 1. 5 2. 6 Aknai Tams CSORBA Magyar Kpek Kiad Veszprm .

Author: Faumi Branris
Country: Nigeria
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 22 March 2010
Pages: 213
PDF File Size: 4.33 Mb
ePub File Size: 12.77 Mb
ISBN: 422-5-11598-653-3
Downloads: 10334
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagrel

Published on Oct View Download 1. Az emberek kis csoportja krl sorra zuhantak a fldre a flig ember, flig llat szrnyetegek. Vonaglottak, a hajukat tptk, az arcukat karmoltk. A fldet, a levegt haraptk. Rand ekkor nzett csak a Myrddraalra. Az Enysz mg mindig egyenes httal lt vadul tncol lova nyergben, fekete kardjval mg most is csapkodott. De nem volt feje. Az rz idkzben mr ssze is szedte Moiraine-t meg a msik kt nt, s mr flton jrtak a kvetkez domb teteje fel.

A fordts az albbi kiads alapjn kszlt: Robert Jordan All rights reserved. Magunkjak Attila Hungarian translation Mazn Zsolt gyvezet igazgat Felels szerkeszt: Erds rpd Ksztette az Alfldi Nyomda Rt. Gyrgy Gza vezrigazgat Kszlt ban. Harrietnek, Egyetlenemnek, Szemem fnynek Mindrkk. Mintha legszvesebben megtagadn a trtnteket.

A falak repedsein beszrd fnysugarakban csillogtak a nhol mg most is szllong por szemcsi. Minden felletet gsnyomok csftottak, padlt, plafont, falakat egyarnt. A hajdan ragyogan sznes freskkon most fekete koromsvok kgyztak, a festk, az aranyozs felhlyagzott. A hamubortotta, szttredezett frzek emberei s llatai mintha maguk is rmlten futni prbltak volna, mieltt ellt az rjngs. Ott fekdtek, ahol a folyoskon vgigcikz mgunkrl lesjtottak rjuk menekls kzben, vagy ahol utolrtk ket a nyomukat kvet tzoszlopok.

Robert Jordan – A Vilg Szeme I

Msok egyszeren elsllyedtek a palota kpadljban. Mieltt vgl eljtt a csend, mg a kvek is megelevenedtek, folykonny vltak, ldozatokra vadsztak. A szrny ltvny les kontrasztjaknt itt-ott srtetlen sznes falisznyegek, festmnyek dszelegtek – egytl-egyig mestermvek – legfeljebb kiss elferdltek a meggrblt falakon. Elegns, faragott, elefntcsont- s aranyberaksos btorok lltak rintetlenl, esetleg csak felborultak a hullmz padln.

  LUFTENTFEUCHTER WD PDF

Az rlet mindig a kzpontban csapott le, ahol a legtbb krt okozhatta. A kevsb lnyeges dolgokkal nem trdtt. Lews Therin Telamon ssze-vissza kborolt a palotban. Noha mg mindig jtt egy-egy fldlks, gyesen egyenslyozott, egyszer sem tntorodott meg. Halvnyszrke palstjnak szle vrtcsn sprt vgig. Az aranyhaj szpsget elcsftotta lete utols pillanatainak borzalma. Nyitott szemre hitetlenked pillants fagyott. Megpillantotta magt a felhlyagzott mrvnyfalon ferdn lg tkrben. A finom szvs ruhk, amiket a Vilgtengeren tlrl hoztak a kereskedk, most rongyokban lgtak rajta.

Vastagon bortotta ket a piszok, akrcsak az arct s a hajt. A melln lg szimblumot kezdte babrlni. Lapos korong volt, fele fekete, fele fehr, hullmos vonallal elvlasztva. Valamit mintha jelentett volna ez a jel. Nem jutott eszbe, micsodt. De a dszes medl nem tudta sokig lektni a figyelmt. A sajt tkrkpt legalbb olyan csodlkozva bmulta. Magas frfit ltott maga eltt, aki pp csak kzpkorv rett. Valaha jkp lehetett, de a haja mris inkbb fehr volt, mint barna.

Arcra mly rkokat vsett a rengeteg megprbltats s aggodalom. Stt szemei tl sokat lttak mr a vilgbl. Kuncogni kezdett, majd htravetette a fejt, gy nevetett. Harsog kacaja visszhangzott a kihalt folyoskon. Jjj ht ide, asszony. A hta mgtt hullmzani kezdett a leveg, majd csillogni. Lassan egy frfi anyagiasult a szivrvny kzepn. Krbenzett; undorod kis fintort vgott. Tettl talpig fekett viselt, fehr gallrjt s a combkzpig r csizmjnak visszahajtott karimjt dszt ezstt kivve.

A padl meg-megingott az utrezgsektl, de egyedl a tkr eltt ll, nevet frfira koncentrlt.

WINSTON S. CHURCHILL A msodik vilghbor I.

Therin nyomban elhallgatott, mintha sohasem nevetett volna. Megfordult, a meglepets legkisebb jele nlkl.

Hamarosan itt az nekls ideje, s mi mindenkit szvesen ltunk, aki rszt akar venni. Iliena, drgm, vendgnk van. Iliena, hol vagy mr? A maunkrl ruhs frfinak elkerekedtek a szemei.

Az aranyhaj n holttesthez sietett, majd vissza Lews Therin el. Vdekezen emelte maga el egyik kezt. De csak neked veszlyes, bolond, nekem nem. Magunkrrl meg az agyad, Fnybe vakult idita! Nem engedem, hogy gy legyen vge, hogy feledsbe gubzol! Lews Therin pr pillanatig felemelt kzzel lldoglt; elbvlten bmulta a piszok mintzatt a kzfejn. Aztn a kabtjba trlte, ami mg a keznl is piszkosabb volt, s jra a msik frfira nzett.

  FOREVER POMESTEEN POWER PDF

A feketeruhs ntelten hzta ki magt.

Megmoccant az emlkezete, de ijedten hklt vissza elle. Igen, a Remny rulja, gy neveztek el az emberek, mint ahogy tged meg Srknynak. Csakhogy, veled ellenttben, n bszkn elfogadom a nevem. Azrt adtk, hogy becsmreljenek vele, de n trdre knyszertem ket, s vgl knytelenek lesznek istenknt imdni. Na s te mit kezdesz a tiddel? Ettl a naptl mayunkrl Rokonirtnak fognak hvni. Hogy magunknaak majd el? Lews Therin elhzott szjjal nzett krbe a romos termen. Megrzkdott a fld; az aranyhaj n teste megmozdult, mintha a hvsra akarna vlaszolni.

A frfi azonban keresztlnzett rajta. Tamyrlin gyrjt viselted, s a Magas Trnon ltl. Te alkottad meg az Uralom Kilenc Plcjt. Sznalmas, sszetrt roncs lettl. De ennyi nem elg. Megszgyentettl a Szolglk Termben! Legyztl Paaran Disen kapuinl. De most, most mr az n hatalmam a nagyobb! Nem hagylak gy meghalni, hogy nem vagy tisztban ezzel. Amikor vgre elpusztulsz, az utols gondolatoddal r fogsz bredni a veresged jelentsgre, trzed, mennyire teljes s vgleges.

Mr ha egyltaln hagylak meghalni. Aztn mg a vgn azt hiszi, rejtegetek elle egy vendget, s majd rajtam kszrli a nyelvt. Remlem, szeretsz beszlgetni, mert a felesgem nagyon is. Elre figyelmeztetlek, Iliena addig krdezget majd, mg vgl knnyen azon kapod magad, hogy mindent elmondtl neki, amit csak tudsz.

Elan Morin htravetette fekete kpenye szrnyait, s megtornztatta a kezt. Sosem volt ers oldalam a gygyts, radsul most mr egy teljesen eltr hatalmat hasznlok. De mg egy Nvr is csak nhny tiszta mzgunknak tudna adni neked, mr ha nem puszttod el, mg mieltt belekezdhetne. Amire n kpes vagyok, az legalbb olyan jl megteszi, az n cljaimnak. Gygyulj ht meg, Lews Therin!

Vakt fjdalom nttte el Therin testt. Kptelen volt ert venni magn, folyamatosan sikoltozott. Mintha tz perzselte volna az agyvelejt; mintha mar sav folyt volna az ereiben. Hanyatt zuhant, a mrvnypadlra.