INVATA SAH PDF

Joc șah cu calculatorul. Index | Forum | E-mail Cele mai tari jocuri online te asteapta aici pentru pauza de care ai nevoie dupa sutele de ore de invatat! E timpul. Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele (ca in sah), ci punctele in care liniile se. Latest cefixime mg gonorrhea Videos Added. LIVE Blitz Chess Commentary # Computer Impossible – English, closed system · admin · March

Author: Visho Kagajar
Country: Burma
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 10 May 2015
Pages: 154
PDF File Size: 16.51 Mb
ePub File Size: 19.8 Mb
ISBN: 394-7-79762-898-5
Downloads: 56955
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrilabar

Doar pana cand am aflat de seki. Urmand aceeasi analogie, notiunile de ko, viata si seki vor aparea ca roade ale acestora doua din urma. Credeam ca odata trecut de acest hop totul va merge ca uns si nu inavta va mai putea uimi nimic.

Deci mai raman sase. Oare n-as putea reduce si mai mult?

Joc șah cu calculatorul

Situatia aceasta apare doar spre finalul jocului, cand starea jocului de pe tabla este stabilizata. Nu este, in esenta, nevoie sa cunosti nimic altceva decat acestea trei libertatea, captura si teritoriul pentru a putea juca Go.

Da, aceasta e notiunea pe care se bazeaza intregul joc de Go. As putea sa schimb oricum forma tablei de Go. Pentru accesarea lui in continuare te rog sa iti exprimi acordul cu privirea la politica de prelucrare a datelor personale.

Ko Odata descoperita captura, nu va trece mult pana vei observa ca pot aparea cu usurinta situatii in care prin capturarea unei singure piese piesa ce i-a ocupat ultima libertate ramane in atari. Ai creier de programator?

Un teritoriu este cu atat invatz mare cu cat numarul de puncte goale, sau ocupate cu piese moarte de cealalta culoare din zona inconjurata este mai mare. Armata creierelor cu muschi. Viata Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator. Igotopia Rom Edu S. O mutare consta in plasarea unei piese intr-un punct neocupat de pe tabla.

  ALVARION B100 PDF

Atata timp cat am definita notiunea de libertate, san juca Go pe acea tabla.

Joc șah cu calculatorul

Nici nu ma obisnuisem bine cu gandul ca este posibil ca un grup sa fie in asa fel intortocheat incat sa nu poata fi capturat niciodata, ca a trebuit sa fac loc in mintea mea si faptului ca este posibil ca un grup sa fie viu chiar daca nu are doi ochi si nici nu si-i poate construi.

Teritoriu Teritoriul este o zona a tablei ce are ca granite piese vii de o aceeasi culoare si eventual margini ale tablei. Si totusi, cum se poate asta? In interiorul acestei zone se pot gasi puncte goale, neocupate, si piese moarte de cealalta culoare. Asa ca nici unul dintre cele doua grupuri nu poate face o miscare spre a-l ataca pe celalalt fara sa-si atraga propria moarte. Cum e posibil ca un grup sa nu poata fi capturat niciodata?

Statistici server

Si credeam ca asta a fost tot. Dupa cum vei vedea, aceste puncte nu te vor invata efectiv cum sa joci Go, ci cum arata tabla, invatx, cum se fac mutarile, precum si cand se incheie jocul si cum se calculeaza scorul.

Totusi, ce urmeaza dupa ce ambii jucatori au mutat pas? Libertatea, captura, si teritoriul.

Secretul consta aici in faptul ca grupul atacator nu este nici el viu si nici nu-si poate construi ochisi s-ar pune pe sine in pericol atari daca ar incerca sa-l puna pe celalalt in atari. Mai precis, pot aparea situatii in care un jucator considera ca un anumit grup opus este mort, in vreme ce celalalt il considera viu.

Vom vedea in continuare de ce.

Ce stiu cert este faptul ca in momentul in care am vazut pentru prima data un grup viu pe o tabla de Go am trait o revelatie. Doar e clar ca in momentul in care toate libertatile unui grup sunt ocupate de piese de cealalta culoare grupul este invaat, nu? Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator. Si probabil citirea unei carti sau urmarea unui curs interactiv ti se par, totusi, destul de complicate. Ar putea rezulta in cateva ore sau in cativa ani, in functie de caz.

  INDUSTRIEROBOTER WEBER PDF

Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Exemplul cel mai simplu? Bineinteles, in secunda doi vor trebui sa intervina in scena si notiunile de captura si teritoriu, insa notiunea de libertate imi asigura fundatia pe care sh doua vor creste natural, ca niste seminte puse in pamant bun.

Asta e tot ce iti trebuie pentru a putea incepe sa joci Go. Odata plasata pe tabla, o piesa nu mai este deplasata de acolo pana la sfarsitul jocului. Un grup conex format din mai multe piese se comporta in joc ca si cum ar fi o singura piesa adica: Inainte de asta, insa, simt nevoia sa simplific si mai mult lucrurile. Lasa-ti intrebarea sau nelamurirea intr-un comentariu mai jos, si eu ingata voi stradui sa-ti raspund cat mai repede.

Joacă şah online, gratuit! –

Totusi, spre deosebire de un grup viu care odata ce devine viu nu mai poate shaun grup mort de multe ori nu este cu certitudine mort atata timp cat jocul nu s-a incheiat. Brought to you by Displet. Daca o astfel de situatie apare pe tabla, cele doua grupuri raman vii iar eventualul teritoriu schitat acolo nu apartine niciunuia dintre cei doi jucatori.

Pot exista libertati plasate de asa maniera incat sa nu poata fi ocupate de piese de cealalta culoare.